Ads Top

Vierdaagse neemt proef met RFID chip

Opnieuw bij wijze van proef zijn de polsbandjes van alle Vierdaagsedeelnemers die in groeps- of detachementsverband lopen voorzien van een zg. RFID chip (Radio Frequency Identification, identificatie met radiogolven). Deze chip maakt het mogelijk controle digitaal uit te voeren zonder daarbij een handeling, bijvoorbeeld scannen of knippen, te hoeven verrichten. De controle van de detachementen en groepen vindt plaats door het leggen van antennematten bij een aantal controleposten op het parcours. Gebruikers van de RFID chip worden tevens voorzien van een veterchip als extra controlemiddel.
De proef met het polsbandje met daarop een barcode waarvan de gegevens van de Vierdaagsedeelnemers gescand konden worden, heeft tijdens de Vierdaagse van 2010 heel wat stof doen opwaaien. Deelnemersregistratie bij start en finish door middel van het scannen van de barcode op het polsbandje verliep perfect. Bij de controles onderweg liep het echter helemaal mis, omdat de inzet van scanapparatuur, gelet op de dynamiek van de controle, niet het gewenste effect opleverde. Dat veroorzaakte opstoppingen op de parcoursen en verwarring bij de deelnemers.
Juist omdat het gebruik van polsband/barcode/scanner bij start en finish veel efficiency en daardoor voordeel oplevert, krijgen alle individuele deelnemers aan de 95ste Vierdaagse in 2011 weer een polsbandje aangemeten. Voor controle onderweg gebruikt de individuele wandelaar de uitgereikte controlekaart. De polsband die bij aanmelding om de pols van de deelnemer wordt bevestigd, dient gedurende de gehele Vierdaagse omgehouden te worden. Als de polsband tussentijds wordt verwijderd, is het bandje niet meer geldig en wordt de deelnemer als uitvaller geregistreerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.