Ads Top

Eerste softwareoplossing voor complete logistieke ketenbeheersing

Sinds begin 2011 zijn in de sierteeltbranche alle zogenaamde CC-karren uitgerust met RFID chips voor identificatie van de karren en de inhoud. Qurius ontwikkelde samen met Baas Plantenservice en Mieloo & Alexander de eerste softwareoplossing die alle informatie van de chip inzichtelijk en bruikbaar maakt voor de complete logistieke keten. Met als resultaat snellere verwerking van de gegevens en betrouwbare en transparante data, gedurende het complete proces van order, transport en levering.
Het voornaamste doel van de invoering van de RFID (radio frequency identification) chips door de Deense Container Centralen is om de echte CC-karren van de namaakcontainers te onderscheiden. Er zijn veel van deze namaakcontainers in omloop, die echter vanwege de slechte kwaliteit de gebruikers en Container Centralen operationeel ongemak geven en op hoge kosten jagen. Dankzij de chip kan iedere CC-kar op echtheid gecontroleerd worden.
De invoering van de RFID chip in de bloemen- en plantenbranche betekende voor alle betrokken partijen een behoorlijke uitdaging: het scannen vormt immers een extra handeling en dus extra kosten voor kwekers, handelaren en transport. Tegelijkertijd vormt slim gebruik van de chips een enorme kans. Want dankzij slimme software en scantechnieken kan alle informatie over de containers snel en correct worden verwerkt en zijn de data bij alle partners in de logistieke keten transparant en betrouwbaar.
Qurius heeft in samenwerking met Baas Plantenservice als eerste software ontwikkeld waarmee de informatie van de chip centraal wordt opgeslagen en toegankelijk is voor alle op de software aangesloten partijen: de kweker, het (groot)handelsbedrijf en de vervoerder. Met andere woorden: iedere ingekochte partij kan getraceerd worden en de logistieke informatie is op alle plaatsen in de keten voorhanden. De branchespecifieke ERP-software van Qurius voor de sierteeltsector fungeert als sleutel in de ketencommunicatie. Mieloo & Alexander realiseerde de benodigde scantechnologie en berichtafhandeling.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.