Ads Top

Contactloos betalen in het openbaar vervoer van Londen

Klanten van het openbaar vervoersnetwerk Transport for London (TfL) kunnen nu met hun contactloze Visa betaalkaarten gebruikmaken van alle openbaar vervoersdiensten die Oyster accepteren zoals metro, tram, DLR, London Overground en National Rail. Deze OV-diensten sluiten zich daarmee aan bij de bussen in Londen, die al vanaf december 2012 contactloze Visa betaalkaarten accepteren.

Het gebruik van de contactloze Visa betaalkaarten in Europa is het afgelopen jaar opnieuw in een versnelling geraakt. Consumenten raken steeds meer gewend aan de voordelen van deze eenvoudige en handige manier van betalen. Tussen juni 2013 en juni 2014 is de groei van contactloze Visa betaaltransacties meer dan verdubbeld tot een totale waarde van meer dan 175,5 miljoen euro.

In Europa zijn er in het afgelopen jaar (tot en met juni 2014) reeds 100 miljoen contactloze betaalkaarten uitgegeven, waarmee 554 miljoen contactloze transacties zijn gedaan. Er zijn momenteel 1,8 miljoen betaalterminals die contactloze betaalkaarten in Europa accepteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.