Ads Top

Visa Europa introduceert contactloos betalen op de iPhone

Visa Europa en Wireless Dynamics Inc. (Wireless Dynamics) maken bekend dat zij een mobiele contactloze betaalmethode hebben ontwikkeld, waardoor iPhone-gebruikers in heel Europa contactloos kunnen betalen met Visa.
Het enige dat iPhone-gebruikers hoeven te doen, is het Wireless Dynamics iCarte-accessoire - verkrijgbaar via hun bank of mobiele provider - aansluiten op de iPhone. Vervolgens moeten ze de bijpassende Visa Mobile-applicatie voor iCarte downloaden uit de App Store. Het iCarte-accessoire beschikt over een antenne en een  geïntegreerd zogenoemd 'Secure Element', waar de mobiele Visa betaalkaart veilig is opgeborgen. Deze 'kaart' werkt op zijn beurt weer met een App uit de App Store om betalingen via de iPhone mogelijk te maken. Zodra de mobiele Visa-kaart is geactiveerd, kunnen consumenten aankopen doen. Daarvoor hoeven ze alleen de App te starten hun iPhone aan te raken bij een voor contactloos betalen geschikte verkoopterminal in Europa, zonder dat zij daarbij hun pincode- hoeven in te toetsen.
Het iCarte-accessoire is ontworpen om iPhone-gebruikers te voorzien van de hulpmiddelen die ze nodig hebben om bij een groeiend aantal Europese winkels aankopen te kunnen doen met behulp van mobiele contactloze technologie. De implementatie van deze technologie is door Visa Europa geïntroduceerd in samenwerking met de Yapi Kredi-bank en Turkijes grootste mobiele provider Turkcell. Klanten van Yapi Kredi die zijn voorzien van een mobiel abonnement van Turkcell zullen de eersten zijn die direct vanaf hun iPhone met behulp van hun iCarte-betalingsaccessoire aankopen kunnen doen bij 40.000 contactloze verkooppunten in Turkije. Het product wordt ook gebruikt in Groot-Brittannië door Visa-medewerkers in Londen met de partners FIS, een toonaangevende leverancier van prepaid platforms, en de Coventry Building Society. Om het accessoire verder op de markt te brengen, schakelt Visa Europa de bij haar aangesloten banken en mobiele providers in Italië, Frankrijk, Polen, Spanje, Zwitserland, Turkije en Groot-Brittannië in. Deze landen beschikken al over een snel groeiende infrastructuur voor contactloos betalen.
Een onderzoek-- onder consumenten in heel Europa, uitgevoerd door Visa Europa in Italië, Polen, Turkije en Groot-Brittannië, heeft bevestigd dat er een sterke consumentenvraag bestaat naar mobiele contactloze betaalmogelijkheden.  41% Van de ondervraagden zegt dat ze zich "met zekerheid" of "naar alle waarschijnlijkheid" zullen opgeven voor het gebruik van mobiele betalingen van Visa. Opmerkelijk genoeg steeg dit percentage tot 57%, als de vraag werd gesteld aan iPhone-gebruikers. Dit geeft aan dat het apparaat de ideale brug vormt tussen beoogde mobiele gebruikers en consumenten met een positieve houding ten opzichte van nieuwe betalingstechnieken. Het onderzoek geeft tevens aan dat 87% van de ondervraagde iPhone-gebruikers bereid zou zijn een accessoire te gebruiken om het apparaat geschikt te maken voor mobiele contactloze betalingsmogelijkheden.
Het Wireless Dynamics iCarte-accessoire is geschikt voor iPhone 4, iPhone 3GS en iPhone3G op iOS 3.1 of hoger. Het iCarte Secure Element kan worden gekoppeld aan meerdere Visa-accounts.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.