Ads Top

T-Systems voert IoT-project uit bij Kaeser Kompressoren

Het zoekraken van een koffer is enorm vervelend. Helemaal als het gaat om een koffer met dure apparatuur, wat voor een bedrijf als Kaeser Kompressoren forse financiële schade met zich meebrengt. De producent van compressoren en persluchtsystemen heeft daarom de eerste 400 van in totaal 4.000 technische servicekoffers met ondersteuning van T-Systems verbonden aan de cloud.

De koffers zijn voorzien van speciale meetapparatuur die de Kaeser-technici gebruiken voor de ontwikkeling van een Air Demand Analysis (ADA) op locatie. De ADA helpt organisaties bij het optimaliseren van het energieverbruik van de persluchtsystemen. Deze koffers zijn nu in staat om op regelmatige basis te communiceren over hun locatie. Hierdoor weet Kaeser exact waar de dure meetapparatuur zich bevindt.

Het concern gebruikt daarnaast een Cloud of Things-dashboard om de status van de batterijen te controleren, zodat alleen de koffers worden ingezet die volledig geladen meetapparatuur bevatten.

Kaeser Kompressoren liep in het verleden tegen het probleem aan dat het geen inzicht had in de locatie van draagkoffers met apparatuur. Ook de status van de apparatuur was onbekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.