Ads Top

Sodexo zet slimme virtuele tuinman in

Deze week start Sodexo als eerste bedrijf in Nederland met het inzetten van een virtuele tuinman in een kantoorpand. Een app waarschuwt als de kantoorplanten water nodig hebben. Kleine sensoren in iedere plantenbak of pot meten het niveau van het water en de vochtigheid van de aarde. Met deze IoT oplossing is iedereen in staat kantoorplanten goed te verzorgen.

In het pand van Sodexo langs de A2 in Breukelen worden de zesentwintig hydrocultuur planten uitgerust met sensoren. De sensoren worden in de plantenbakken geplaatst en houden bij of de planten nog voldoende water hebben. Voor alle planten in het gebouw komt deze informatie bij elkaar in één App zodat in één oogopslag zichtbaar is welke planten water nodig hebben.

Sodexo werkt voor deze primeur samen met de Nederlandse startup Nurtio die deze tuintechnologie voor kantoorpanden heeft ontwikkeld. Het experiment duurt vijf maanden waarin de toepassing van de sensors en de app getest worden. In de consumentenmarkt bestaan al dergelijke sensoren, maar dit is de eerste oplossing die volledig is toegespitst op het gebruik in kantoren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.