Ads Top

Bewegingen pallets op water, spoor en asfalt te volgen

T-Systems, het Instituut Fraunhofer for Material flow and Logistics (IML) en de European Pallet Association (EPAL) introduceren ‘intelligente pallets’ tijdens de International Supply-Chain conferentie die deze week in Berlijn wordt gehouden. Met behulp van deze slimme pallets zijn bedrijven beter in staat bewegingen van hun goederen op water, spoor en asfalt te volgen.

De pallets zijn voorzien van een zogeheten low-cost tracker die zijn eigen positie achterhaalt en transportbewegingen en temperatuurwisselingen volgt. Naast de locatie detecteert de waterdichte sensor schokken, hellingen, versnellingskrachten en de temperatuur van elke pallet. De opleggers rapporteren zelf hun status van bijvoorbeeld afwijkingen op het vlak van onverwachte schud- of temperatuurfluctuaties.

Gemiddeld zo’n 30 procent van alle transporten komt niet op tijd – of nooit – aan op de juiste bestemming door diefstal, verlies of andere oorzaken. Pallets die aangesloten worden op slimme netwerken worden volgens de initiatiefnemers de nieuwe data-parels in supply chain management-trajecten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.