Ads Top

Hoe NFC straks alle pasjes in je portemonnee overbodig maakt

Na wifi en Bluetooth is er een andere technologie die de manier hoe wij nu onze smartphone gebruiken compleet gaat veranderen. De zogenoemde NFC-chip in je mobiel gaat op korte termijn je complete portemonnee vervangen.

NFC staat voor Near Field Communication. Simpel gezegd is het een chipje dat automatisch informatie uitwisselt met een ander chipje als ze minder dan 10 centimeter van elkaar verwijderd zijn. Voor die communicatie is geen wachtwoord (zoals bij wifi) of een koppeling via Bluetooth meer nodig. Vanzelfsprekend een handige functionaliteit voor het uitwisselen van foto’s, video’s en andere bestanden tussen twee mobiele telefoons, maar NFC gaat veel verder.

De meeste Nederlandse banken bieden inmiddels mobiele wallets aan. Dit zijn aparte, goed beveiligde apps die dus dienst doen als een portemonnee. Om met je mobiele telefoon contactloos af te kunnen rekenen bij de kassa heeft je telefoon een NFC-chip nodig. De meeste nieuwe telefoons, zoals de Samsung Galaxy S9 en S10, en de Huawei P20, beschikken hier standaard over. Deze toestellen vind je ook bij ons in de winkel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.