Ads Top

IIoT-sensoren voor industriële installaties

Siemens introduceert Sitrans SCM IQ, een nieuwe Industrial Internet of Things (IIoT)-oplossing voor Smart Condition Monitoring. 

Hiermee kunnen potentiële storingen in een vroeg stadium worden opgespoord en voorkomen, wat onderhoudskosten en stilstandtijden vermindert en installatieprestaties tot wel tien procent verhoogt. 

De draadloze multisensoren vormen de hardwarebasis voor installatie op systeemcomponenten, zoals pompen, tandwielkasten, compressoren en aandrijflijnen, waar ze vibratie- en temperatuurgegevens verzamelen. Via een Bluetooth-verbinding worden deze gegevens verzonden naar de industriële gateway Sitrans CC220 waar ze worden versleuteld voordat ze van daaruit worden verzonden naar de cloud.

Het Sitrans SCM IQ-systeem beschikt over anomaliedetectie die op machine learning is gebaseerd. Het controleert en analyseert voortdurend alle sensorwaarden en herkent vroegtijdig afwijkingen van de normale bedrijfstoestand. Anomaliemeldingen worden verstuurd via SMS en/of e-mail, afhankelijk van de configuratie en gedefinieerde gebruikersgroep. 

Via de app kunnen afwijkende machinegedragingen worden gedocumenteerd en beschikbaar worden gesteld aan een specifieke gebruikersgroep. Het Sitrans SCM IQ-systeem bestaat uit multisensoren, gateway en app, en kan gebruikt worden in alle industriële installaties met mechanische of roterende componenten. Het systeem is vanaf zomer 2021 verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.