Ads Top

Hogeschool Rotterdam organiseert jubileumeditie ‘International Internet of Things Day’

Kenniscentrum Creating 010 organiseert op vrijdag 8 april de tiende editie van de International Internet of Things (IoT) Day Rotterdam. Deze speciale jubilieumeditie staat volledig in het  teken van het thema ‘Powers of Ten: Responsible systems for people and things’. Met inspirerende keynotes en lezingen, boeiende workshops en interessante discussies gaat dit seminar in op de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van IoT en de impact hiervan op de samenleving.
 
De ‘International Internet of Things Day’ Rotterdam is gericht op een brede doelgroep van ondernemers, beleidsmakers, experts, onderzoekers, docenten, studenten en iedereen die geïnteresseerd is in en belang heeft bij de informatie-infrastructuur van de toekomst. Het seminar begint om 9 uur en vindt plaats in Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Het programma biedt een keuze uit allerlei inspirerende lezingen, workshops en discussiepanels en een acht uur durende hackaton.
 
Tijdens deze jubileumeditie staat de vraag centraal hoe (digitale) technologie op een verantwoorde en mensgerichte manier kan worden ontworpen. ‘Powers of Ten’ - de film van Charles en Ray Eames - inspireert om te begrijpen hoe alles onderdeel is van iets anders: van de atomen in fysieke en biologische materie tot de verste uitspinsels van ons heelal. Volgens het principe van de Powers of Ten is alles een onderdeel én een verzameling van iets anders. Alles is met alles verbonden. Het denken in afzonderlijke domeinen en systemen doet geen recht aan de complexiteit van de werkelijkheid waarin al deze systemen met elkaar samenhangen en op elkaar inwerken. De oplossing van maatschappelijke vraagstukken - zoals de energietransitie, de circulaire economie, de klimaatcrisis en het ontwikkelen van sociale, gezonde en veerkrachtige steden - laat zich niet binnen één domein vangen. Om toekomstbestendige oplossingen te vinden voor de uitdagingen van vandaag en morgen, moet de kennis van deze verschillende systemen worden gebundeld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.