Ads Top

Evalan neemt deel aan project voor biologisch afbreekbare IoT-sensoren voor de plantenteel

Evalan neemt deel aan het driejarige project PLANtAR dat tot doel heeft een nieuwe generatie IoT-systemen te ontwikkelen voor de plantenteelt.

Partners uit Duitsland, Spanje en Nederland richten zich op het ontwikkelen van goedkope geminitiaturiseerde sensoren en micro-elektronica voor intensieve bewaking van planten en hun omgeving. Hiermee kunnen telers de verzorging van de planten optimaliseren en dit leidt tot een betere oogst.

Evalan richt zich binnen PLANtAR op het ontwikkelen van sensor nodes en gateways om de data van de sensoren naar de cloud te

Een voorbeeld is een sensor die schimmels en ziektes herkent. Nu scouten agrariërs door zelf langs de gewassen te lopen en blad- en bodemsamples te analyseren. Een arbeidsintensief proces. Door sensoren in de bodem, tussen de planten en op het blad kun je heel precies meten wat de lokale condities zijn. Voor de akkerbouw leveren de biologisch afbreekbare sensoren veel toegevoegde waarde. Die zet je in het begin van het jaar neer en die hoef je bij het omploegen aan het eind van het jaar niet te verwijderen. Ze lossen vanzelf op.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.