Ads Top

GS1 lanceert een alles-in-één code

De organisatie GS1 lanceert een alles-in-één code die iedereen kan gebruiken. De nieuwe QR-code van GS1 is een combinatie van een QR-code en een GS1 Digital Link. Dankzij dit slimmigheidje kan volgens GS1 één QR-code naar verschillende websites verwijzen.

Welke informatie de gebruiker te zien krijgt is afhankelijk van de app of het apparaat waarmee de QR-code gescand wordt.

De toepassingen van de QR-code van GS1 zijn niet beperkt tot alleen handelspartners. Met één code communiceren handelspartners met elkaar én met de consument.

Zowel zakelijk als privé is er behoefte aan steeds meer informatie. Waar komt mijn avocado vandaan? Zijn er gewasbeschermingsmiddelen gebruikt en zo ja, welke? Hoe is het getransporteerd en met welke CO2 belasting? Wat is het serienummer? En tot wanneer is dit product houdbaar? Maar denk ook aan recepten, gebruiksaanwijzingen, handleidingen en recycle-informatie voor eindgebruikers. Deze groeiende informatiebehoefte vraagt om data én een manier om deze data te verzamelen, stroomlijnen en delen. De traditionele barcode is niet geschikt voor deze informatie-explosie.

Informatie over de duurzaamheid van producten is steeds meer gewenst en gaat niet alleen over producten of productieprocessen, maar ook over het gebruik én wat er daarna gebeurt. Met de QR-code van GS1 deel je eenvoudig informatie van 'farm to fork' tot afvalverwerking en recycling.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.