Ads Top

Veel klachten bij Gelders chipkaart meldpunt

In de eerste week heeft het Meldpunt OV-chipkaart van de Gelderse SP al 26 klachten opgeleverd van reizigers. Zij klagen onder andere over fikse prijsstijgingen en slecht functionerende apparatuur. Het meldpunt is te bereiken via www.meldpuntovchip.nl. Eerder deze week startte de provincie Gelderland een promotiecampagne voor de ov-chipkaart. De meldingen die binnenkomen via Meldpuntovchip.nl gaan onder andere over niet functionerende apparatuur en ritjes met de bus niet elke keer evenveel kosten. Maar ook komen er bij de SP klachten binnen over enorme prijsstijgingen als gevolg van het gebruik van de ov-chipkaart. Zo kwamen er klachten binnen van twee busritten Arnhem-Apeldoorn die bijna vijf euro duurder zijn geworden. En een melding over een rit binnen Arnhem die met de 45-strippenkaart 0,45 cent kost en met de ov-chipkaart uitkomt op 1,28 euro.
SP statenlid Alex Mink ziet zijn vermoedens over de ov-chipkaart helaas bevestigd: “Hoewel de OV-chipkaart in grote delen van Gelderland nog niet eens functioneert, komen er toch al veel klachten binnen uit de hele provincie. Een slecht teken! De SP had graag gezien dat de provincie zelf een klachtenmeldpunt in het leven zou hebben geroepen om meteen in te kunnen grijpen waar het mis gaat. Maar het provinciebestuur wacht liever af. Zo is de Gelderse reiziger helaas proefkonijn geworden.” De SP zal de klachten bundelen in een zwartboek en dit naar verloop van tijd aanbieden aan de provincie Gelderland en de Stadsregio, de twee overheden verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Gelderland. Maar ook tussentijds zullen klachten bij deze bestuurders worden neergelegd.

1 opmerking:

  1. Pure nonsens. 5 euro meer komt neer op 40 kilometer. Een rechtstreekse reis tussen Apeldoorn en Arnhem kost nieteens 5 euro, laat staat 5 euro MEER.

    En het minimumtarief met de strippenkaart is 1 euro (2 strippen), 45 cent is onmogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.