Ads Top

Compacte RFID productlijn Simatic

Met het RFID-systeem Simatic RF200 breidt Siemens haar Simatic Ident portfolio voor industriƫle identificatie uit met buitengewoon compacte readers voor het HF-frequentiebereik (High Frequency). Het nieuwe systeem omvat drie readers, de Simatic RF210R, RF220R en RF260R in beschermingsklasse IP67. De readers kunnen met alle reeds beschikbare ISO-15693-transponders van Siemens worden gebruikt.
De readers van de Simatic RF200 zijn ontwikkeld als oplossingen voor het lagere en middelste prestatiebereik en vormen een uitbreiding op het bestaande RFID aanbod van Siemens. De twee compacte readers RF210R en RF220R zijn bedoeld voor het kortere bereik tot 20 en 30 mm. Ze zijn cilindrisch van vorm met draaddiameters van 18 mm (RF210R) en 30 mm (RF220R) en een lengte van circa 70 mm. Voor een groter bereik tot 130 mm kan de rechthoekige RF260R reader (75 x 75 x 40 mm) worden gebruikt.
De readers van het Simatic-RF200-systeem zijn onder andere geschikt voor toepassing in montage- en handlingsystemen of in kleine montagelijnen ten behoeve van identificatie. Andere toepassingen zijn de productie- en intralogistiek voor taken zoals de besturing van materiaalstromen of de identificatie van containers. De nieuwe readers zijn ook inzetbaar voor materiaal-handlingsystemen met elektrische monorail-systemen, automatisch geleide voertuigen of palletiseersystemen, waarbij de transponders aan producten of pallets zijn bevestigd.
Net als alle RFID-systemen van Siemens kan de Simatic RF200 met behulp van voorgefabriceerde S7-functieblokken FC45/FB45 en een uitgebreid assortiment van communicatiemodulen voor Profibus, Profinet of Ethernet TCP/IP en andere bussystemen eenvoudig en op uniforme wijze worden geĆÆntegreerd in automatiseringssystemen zoals Simatic of Simotion. Daarmee worden inbedrijfstelling, diagnose en onderhoud aanzienlijk vereenvoudigd.
Onder de naam Simatic Ident biedt Siemens een uitgebreid productenspectrum voor de industriĆ«le identificatie. Siemens ontwikkelt al 25 jaar RFID-systemen voor productie en logistiek, en is met meer dan 300.000 geĆÆnstalleerde RFID-schrijf- en leesapparaten marktleider in Europa. Het concern biedt voor verschillende branches en voor de meest uiteenlopende toepassingen allerlei componenten aan: van schrijf-/leesapparaten, antennes en mobiele data-tags tot en met software, advisering en ontwerp. Het RFID-portfolio omvat tot dusver: Simatic RF300, het compacte en geavanceerde RFID-systeem in HF-bereik, en Simatic RF600, het geavanceerde RFID-systeem in UHF-bereik. Het Simatic Ident-portfolio biedt behalve RFID-systemen ook optische code-leesssytemen voor de herkenning van 1D-codes (barcode), 2D-codes bijv. data matrix codes (DMC) en OCR (Optical Character Recognition).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.