Ads Top

RFID-project onder de aandacht

Op dinsdag 3 mei brengt Heinz-Peter Behr, de Duitse ambassadeur in Nederland, een bezoek aan de Euregio Rijn-Maas-Noord in Mönchen-Gladbach. Bij die gelegenheid is het RAAS-project, als goed voorbeeld van Duits-Nederlandse samenwerking, uitverkoren om gedetailleerd te worden toegelicht. RAAS, dat toepassing van RFID in het MKB beoogt te stimuleren, wordt aan beide zijden van de grens aangeboden. Organisatie, werving en realisatie zijn in handen van zowel Duitse als Nederlandse partijen.
De presentatie zal worden verzorgd van de kant van de Hochschule Niederrhein en door Jan Donders namens LIOF. LIOF is de lead partner van het project. Twee ondernemingen die aan RAAS deelnemen - de ene Duits, de andere Nederlands - zullen vanuit hun bedrijfspraktijk licht werpen op RFID.
RFID is ontwikkeld om logistieke processen in het algemeen te optimaliseren: Topics als objectherkenning op afstand, identificatie, tracking & tracing, opsporing en beveiliging maar ook voorraadbeheer spelen daarbij een rol. Grote ondernemingen zijn met RFID op weg. De technologie (op basis van radiofrequenties), wordt voortdurend verbeterd. Het wordt tijd dat meer MKB-ondernemingen zich over RFID beraden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.