Ads Top

Vertrouwen in de OV-chipkaart groeit

Het vertrouwen in het systeem van de OV-chipkaart groeit naarmate reizigers er vaker gebruik van maken. De groep mensen die (vaak) gebruik maakt van de OV-chipkaart is van mening dat het reizen hen makkelijker wordt gemaakt. De OV-chipkaart is de laatste tijd vooral negatief in het nieuws geweest, uit onderzoek van Blauw Research blijkt dat vooral niet-reizigers kritisch zijn over de OV-chipkaart. Hier geldt; onbekend maakt onbemind.
De reiziger die (vaak) gebruik maakt van de OV-chipkaart is aanzienlijk positiever; een derde vindt het zelfs een verbetering in vergelijking met de strippenkaart. Het gemak, altijd bij de hand hebben van een vervoersbewijs, geen gedoe met kaartjes of zones zijn redenen om de OV-chipkaart te prefereren boven de strippenkaart.
Het vertrouwen in het systeem van de OV-chipkaart blijkt dus te groeien naarmate men er (vaker) mee reist. Naast de reisfrequentie heeft de groep die enthousiast is over de OV-chipkaart nog een aantal andere opvallende kenmerken; zij zijn vaker man, hoger opgeleid en bevinden zich in de leeftijdscategorie van 18 t/m 34 jaar. Opvallend is dat de helft van de Nederlanders, zowel reizigers als niet-reizigers, vindt dat de overheid zich meer moet bemoeien met de (invoering van de) OV-chipkaart.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.