Ads Top

Gedoneerd bloed opsporen met radiofrequentielabels

Fenwal, Inc heeft een vijfjarig contract getekend met Biolog-id voor de exclusieve verdeling van het Biolog-id RFID (radiofrequentie-identificatie) opsporings- en traceerbaarheidssysteem voor bloed in Europa en de Verenigde Staten. Het product heeft reeds de CE-certificering in Europa en de bedrijven plannen om de goedkeuring aan te vragen bij de U.S. Food and Drug Administration.
Het Biolog-id-systeem levert uitgebreide informatie over elke bloedeenheid na de verzameling via transfusie met real-time data beschikbaar voor zowel het ziekenhuis als de bloed- of plasmaverzamelsite. Dit helpt bij het beheren van de bloedvoorraden, het opvolgen van de temperatuur- en opslagvoorwaarden en het garanderen dat de correcte bloedeenheid overeenstemt met de behoefte van de patiënt.
Het Biolog-id-systeem gebruikt radiogolven om data van elektronische labels te verzenden en op te slaan en helpt hierdoor om transfusiefouten te vermijden door handmatige stappen en procedures op papier te elimineren. Het systeem zorgt er ook voor dat bloedcentra en ziekenhuizen doeltreffender samenwerken om te garanderen dat het juiste bloed beschikbaar is wanneer het nodig is, door beide organisaties onmiddellijke inzage in de bloedvoorraden van de volledige toeleveringsketen te geven.
De RFID-technologie biedt voordelen die vandaag de dag niet beschikbaar zijn met barcodesystemen. RFID-labels kunnen door containers gelezen worden en verschillende labels kunnen simultaan gelezen worden. Barcodes kunnen alleen afzonderlijk gelezen worden en moeten zich rechtstreeks in lijn met de barcodelezer bevinden. Ontwikkelingen in de RFID-technologie laten nu het opsporen van omgevingsfactoren zoals temperatuur toe, wat belangrijk is binnen de transfusiegeneeskunde.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.