Ads Top

Nedap Retail wint internationale RFID-upgrade

Nedap heeft de grootschalige RFID-roll-out in 19 landen toegewezen gekregen door een groot Frans detailhandelsbedrijf in sportartikelen. Het project behelst het upgraden van alle bestaande RF antennes voor elektronische artikelbeveiliging (EAS) van Nedap naar hybride RF/RFID-antennes. De implementatie van het RFID-systeem moet volgens de planning in maart 2014 afgerond zijn.
Met behulp van de uitverkozen oplossing van Nedap bevinden zich meer dan 400 winkels, die aanvankelijk met RF EAS-antennes van Nedap uitgerust zijn, nu in de upgradefase naar RF/RFID EAS-antennes met duale technologie. Met deze hybride EAS-systemen wordt het aanbieden van zowel RF- als RIFD-detectie in één product mogelijk. Daarbij worden alle nieuw te openen winkels direct uitgerust met RF/RFID EAS-systemen.
Met behulp van hybride antennes kunnen retailers die hun producten reeds met RFID voor logistieke doeleinden traceren, geleidelijk de overstap maken van RF naar RFID voor diefstalpreventie. Tijdens de overgangsfase kunnen retailers RF-labels geleidelijk door RFID-labels vervangen of selecte productgroepen met een hoog risico op diefstal met beide labels beveiligen.
Rob Schuurman, managing director bij Nedap Retail, legt uit: "Onze hybride !D Gate antenne is een unieke oplossing voor retailers die in de toekomst RFID willen gaan toepassen. Aangezien zowel de RF- als de RFID-beveiliging in één product gebundeld zijn, kunnen retailers ervoor zorgen dat hun hardware op de toekomst is berekend. Bij de !D Gate kan de RFID-antenne later eenvoudig aan het bestaande systeem worden toegevoegd, waardoor de investeringskosten in hardware aanzienlijk verminderd worden."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.