Ads Top

RFID ondersteunt inventarisatie Modehuis Blok

Medio juli hebben ACA en EasyLogic bij Modehuis Blok in Uithoorn en Amsterdam de inrichting van RFID afgerond. Modehuis Blok maakt voor de toepassing van RFID gebruik van een gezamenlijke oplossing van IT-leverancier ACA Retail uit Eindhoven en RFID-specialist EasyLogic uit Moordrecht. Het RFID-systeem van EasyLogic is hierbij gekoppeld aan de automatiseringssoftware van ACA.
Gerard Röling, ondernemer en mede-eigenaar van Modehuis Blok: “Voordat we beschikten over ons RFID-systeem inventariseerden we de winkelvoorraden één keer per jaar. Regelmatig telden we daarnaast handmatig de voorraad in gedeeltes van de winkels.” Met behulp van RFID kan het bedrijf haar voorraad sneller en eenvoudiger inventariseren dan voorheen. De tijdwinst die het nieuwe systeem oplevert maakt dat het bedrijf voortaan een andere werkwijze hanteert. “We gaan nu vaker volledig inventariseren om exact inzicht te krijgen in de winkelvoorraad. Hierdoor kunnen we ook door het seizoen heen veel sneller signaleren of en waar er voorraadverschillen zijn”, aldus Röling.
Ook voor de voorraadverschillen die soms optreden bij interne zendingen biedt het RFID-systeem een oplossing. Het nieuwe systeem geeft Modehuis Blok een totaaloverzicht van al het interfiliaalverkeer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.