Ads Top

Moods of Norway implementeert RFID-oplossing van Nedap

Naar aanleiding van de positieve resultaten in twee winkels heeft Moods of Norway besloten tot de toepassing van de RFID-oplossing van Nedap voor een snelle voorraadinventarisatie in 14 van hun brand stores. In de twee pilotwinkels nam de in-store voorraadnauwkeurigheid van het groeiende Scandinavische modemerk, dat bekend staat om zijn kleurrijke ontwerpen van hoge kwaliteit, door de toepassing van RFID toe tot meer dan 98%.

Voor Moods of Norway is de belangrijkste reden voor de implementatie van RFID in hun winkels het verkrijgen van volledige controle over de goederen vanaf het moment van aankomst in de winkel tot het verlaten van de winkel. De belangrijkste doelstellingen van de RFID-implementatie zijn een aanzienlijk grotere voorraadnauwkeurigheid, een betere stroomlijning van de interne processen en een verbetering van de in-store voorraadaanvulling, wat resulteert in een betere klantenservice.
Voorkomen van voorraadtekorten of -overschotten

In nauwe samenwerking met Nedaps lokale partner Infratek, is Moods of Norway begin 2014 met de RFID-oplossing van start gegaan. Binnen vier weken steeg de in-store voorraadnauwkeurigheid van geselecteerde productcategorieën tot ruim 98%. Daarnaast presteerden de productcategorieën met RFID-labels aanzienlijk beter in de pilotwinkels dan in de andere winkels. Moods of Norway voorzag de producten in het distributiecentrum van RFID-labels. In de winkels controleerden de medewerkers de voorraad regelmatig met behulp van de !D Hand, de geavanceerde RFID handheld lezer van Nedap. Zo kunnen de verschillen tussen de ERP-voorraad en de daadwerkelijke voorraad worden gecorrigeerd, waardoor voorraadtekorten of -overschotten tot het verleden behoren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.