Ads Top

NXP-uitvinders winnen EOB-prijs voor NFC

Een kleine chip die het mogelijk maakt om op zeer veilige wijze contactloos data over te dragen tussen mobiele apparaten; dat is in een notendop de uitvinding waarvoor Franz Amtmann (58) en Philippe Maugars (57) van het Nederlandse bedrijf NXP Semiconductors vandaag een European Inventor Award 2015 in de categorie Industrie ontvingen.

"De technologie van Near Field Communication maakt talloze nieuwe applicaties voor smartphones, tablets en andere mobiele apparaten mogelijk. Verschillende functies worden samengevoegd in één multifunctionele unit", aldus EPO President Benoît Battistelli tijdens de uitreiking van de European Inventor Awards. "NFC heeft maatschappelijk gezien enorm veel potentie, het geeft gebruikers tal van mogelijkheden om te communiceren met zijn of haar omgeving. Dit betekent een revolutie in de moderne communicatie."

Het Europees Octrooibureau (EOB) reikt jaarlijks de European Inventor Awards uit; de prestigieuze uitvindersprijzen voor uitvinders die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan sociale ontwikkeling, technische vooruitgang en economische groei. In aanwezigheid van 400 genodigden uit de politiek, economie, wetenschap en zakenleven werden vijf awards en de Publieksprijs uitgereikt. NXP - wereldleider in NFC-technologie - was een van de drie genomineerden in de categorie Industrie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.