Ads Top

T-Mobile demonstreert voor het eerst narrowband-IoT in Nederland

T-Mobile heeft vandaag voor het eerst in Nederland de nieuwe NarrowBand-IoT (NB-IoT) technologie in samenwerking met Huawei. NB-IoT is een zogenaamde Low Power Wide Area-techniek die op een efficiënte wijze sensoren met het internet verbindt. Tijdens het Smart-City event wordt als voorbeeld van de werking van NB-IoT een oplossing voor ‘smart parking’ getoond, die gebruik maakt van NB-IoT.

“Deze techniek omvat al het goede van Low Power Wide Area technieken als SigFox and LoRa. Daarbij kan je denken aan lage hardware-kosten en laag stroomverbruik, maar wel met de voordelen van een industriestandaard zoals een betrouwbaar spectrum en universele toepasbaarheid”, aldus Richard Marijs, Technology Strateeg bij T-Mobile. “Deze techniek kan relatief simpel geactiveerd worden op ons T-Mobile netwerk, waarbij we naast 3G en 4G gebruikt maken van de 900MHz band. Wij kunnen hiermee in een zeer korte tijd NB-IoT landelijk activeren op zo’n 12 duizend antennes in Nederland.”

Een aansprekend voorbeeld van een IoT-toepassing zijn stoeptegels voorzien van een parkeersensor, ingebouwd op alle publieke parkeerplaatsen in een grote stad waarbij bezoekers eenvoudig via een app kunnen ziet waar een plekje vrij is. Tegelijk krijgt de gemeente informatie over het gebruik van parkeerplaatsen en kan hier beleid op afstemmen. En deze informatie kan ook weer gebruikt worden voor onderzoekers naar verkeersgedrag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.