Ads Top

Wegwijs worden in New York, Sydney en Grave

Dankzij een nieuwe samenwerking tussen de gemeente, Dedicon en OcĂ©-Technologies kunnen slechtziende inwoners en bezoekers van Grave, in de provincie Noord-Brabant, nu met gemak hun weg vinden door de stad. Tegelijkertijd geven QR-codes onderweg toegang tot interessante en nuttige aanvullende information. Maar dit zijn geen gewone QR-codes. Stephan Koopman, Product Line Manager Elevated Printing bij OcĂ©, legt het uit. “De voelbare bewegwijzering op strategische punten door de stad bestaat uit de straatnaam in braille en een innovatieve QR-code in reliĂ«f, geprint met OcĂ© elevated print- techniek.”

GeĂŻnspireerd door voelbare bewegwijzering in AustraliĂ« en de Verenigde Staten wilde informaticastudent Davy Kager in zijn eigen stad iets extra’s toevoegen. “De QR-codes in reliĂ«f bieden toegang tot meer details over je locatie en daarnaast de gebouwen en bezienswaardigheden om je heen,” legt Kager uit. “En natuurlijk kunnen ze ook worden gebruikt voor toeristische informatie, om belangrijke gebouwen eruit te lichten, of zelfs winkels, restaurants en andere locaties in de stad.”

Een voorbeeld van de informatie van een QR-code in reliĂ«f: “Dit is de Trompetterstraat, een brede weg met middenberm waar ook een stoplicht staat. Vlak achter je doemt het stadhuis van Grave op.”

Sinds het proefproject met elevated print-techniek in 2013 is OcĂ© een voorloper op dit gebied. Deze nieuwe toepassing, ontwikkeld door OcĂ© R&D in Venlo, is de meest recente in een reeks oplossingen gericht op het ontsluiten van een nieuwe wereld voor blinden en slechtzienden. Koopman: “De elevated print-techniek van OcĂ© kan voelbare informatie produceren die niet in braille alleen kan worden weergegeven. Dit omvat tekeningen in biologieboeken, landkaarten, wiskundige grafieken en zelfs meesterwerken uit de schilderkunst.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.