Ads Top

Primera start met GPS-volgsysteem in tabaksartikelen

Primera wil haar winkels en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal op tabaksartikelen en start daarom vanaf heden met het plaatsen van een GPS-volgsysteem in deze artikelen. De kick-off vindt plaats op vrijdag 6 oktober in Rotterdam.

Landelijk worden er grote hoeveelheden tabaksartikelen gestolen. Het gaat daarbij niet alleen om grote bedragen, maar ook om fysieke en persoonlijke schade. Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid start Primera met het plaatsen van een GPS-volgsysteem in willekeurige sigarettenpakjes.

De sigarettenpakjes met daarin een volgsysteem zijn niet van echt te onderscheiden. Ze komen in het schap te staan, maar worden niet verkocht. Op het moment dat een dief het tabaksschap leeghaalt, is de kans groot dat ook de pakjes met volgsysteem mee worden genomen. Zodra een pakje de winkel verlaat, treedt het volgsysteem in werking.

Het plaatsen van het volgsysteem is ten eerste preventief bedoeld om potentiële dieven af te schrikken. Primera winkels worden voorzien van stickers met de tekst ‘Onze tabaksartikelen zijn beveiligd met een elektronisch volgsysteem’. Bijkomend effect is dat de kans op heterdaad wordt vergroot. Er wordt al veel gedaan aan de overval- en inbraakpreventie en de toevoeging van het volgsysteem ziet Primera als een volgende stap in de bescherming van ondernemers en personeel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.