Ads Top

Van Straten Medical krijgt diverse patenten op RFID track & trace

Het Nederlandse bedrijf Van Straten Medical heeft, met meerdere patenten, het alleenrecht verkregen op meerderde ontwerpen en toepassingen van autoclaveerbare RFID op medische hulpmiddelen waaronder chirurgisch instrumentarium.

Radio frequency identification (RFID) is een technologie om van afstand informatie te lezen van zogenaamde RFID-tags die aangebracht zijn op medische producten.

Het bedrijf, dat sinds 2010 RFID op instrumentarium en instrumentnetten aanbrengt, heeft inmiddels aanzienlijke (klinische) ervaring opgebouwd.

Onderdeel van onze innovatie is de samenwerkingsverbanden met universiteiten, waaronder de Technische Universiteit Delft, afdeling Biomechanical Engineering , en ziekenhuizen zoals Reinier de Graaf Groep. Sinds meerdere jaren voert Van Straten Medical onderzoek uit om te bepalen in welke mate RFID kan worden ingezet op instrumentniveau.

Het doel van het onderzoekstraject is onder meer het geautomatiseerd tellen van chirurgisch instrumentarium op de Operatiekamer zonder tussenkomst van de mens.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.