Ads Top

Eindhoven lanceert Smart City StarterK!t

Eindhoven lanceert vandaag tijdens het Beyond Data Event een zogeheten Smart City StarterK!t. Daarmee kunnen overheden en andere partijen versneld transformeren naar een ‘smart society’, een slimme samenleving.

Steeds meer apparaten communiceren met het internet. Niet alleen met huishoudelijke apparaten, maar ook met toepassingen in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld een systeem dat bijhoudt hoeveel parkeerplaatsen in het centrum bezet zijn en je naar de dichtstbijzijnde vrije plek gidst. Of sensoren in het riool die registreren welke drugs in het water zitten. Camera’s en sensoren in de openbare ruimte zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer.

De StarterK!t die is ontwikkeld door stichting DITSS (Dutch Institute Technology, Safety and Security) en de gemeente Eindhoven, samen met partners Atos, advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken, TU/e en Fontys, bestaat uit twee ‘koffers’ met verschillende typen instrumenten: beleidsinstrumenten en technologische instrumenten.

In de eerste koffer bevinden zich beleidsinstrumenten als de Open Data Principes en het IoT Charter (IoT = internet of things) van de gemeente Eindhoven. Deze documenten helpen een gemeente (of een andere partij) de transitie naar een slimme samenleving in goede banen te leiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.