Ads Top

KPN completeert aanbod IoT-netwerken met landelijke dekking LTE-M


Het LTE-M netwerk van Telecom- en ICT-dienstverlener KPN is vanaf nu in heel Nederland beschikbaar voor Internet of Things (IoT) toepassingen.

Een voorbeeld waar LTE-M voor gebruikt kan worden is een slimme meter, die regelmatig data uitwisselt en waarvoor de indoordekking goed moet zijn. Enexis Netbeheer kiest ervoor om LTE-M op termijn in te zetten voor zijn slimme meters. “We verwachten veel van LTE-M: goedkopere modules en een verbeterde dekking. Met de landelijke beschikbaarheid van LTE-M door KPN kunnen wij een nieuwe stap maken in ons smartmeter product” aldus, Annemieke Bulters, manager Slimme Meters van Enexis Netbeheer.

Naast slimme meters zijn ook wearables en mobiele betaalautomaten, toepassingen die met LTE-M verbinding zullen gaan maken. Ook is LTE-M uitermate geschikt om ‘track en trace’ te ondersteunen. Om klanten te helpen met het succesvol inzetten van Internet of Things, biedt KPN sinds eind vorig jaar KPN Things. Met deze schaalbare en startklare oplossing kunnen bedrijven en organisaties IoT-toepassingen gemakkelijk implementeren en opschalen. KPN Things biedt onder meer apparaten, data en consultancy en is beschikbaar voor alle IoT-netwerken van KPN, waaronder nu dus ook LTE-M.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.