Ads Top

GPS-tracker wapent ondernemers tegen diefstal

Tienduizenden keren per jaar valt kostbaar bedrijfsmaterieel, zoals aggregaten, aanhangers en containers, ten prooi aan diefstal, aldus cijfers van het CBS. GPS-specialist TrackJack Europe heeft daarvoor een oplossing bedacht: een GPS-tracker die tot vijf jaar lang op één batterij wereldwijd zijn locatie doorseint – en zich op innovatieve wijze verscholen houdt voor de dieven.

Al ruim tien jaar lang helpt TrackJack het Nederlandse bedrijfsleven met GPS-oplossingen op het gebied van rittenregistratie, track & trace en fleetmanagement. Maar terwijl ritten van leaseauto’s en bestelbussen inmiddels optimaal gevolgd en geregistreerd kunnen worden, raken ondernemers het zicht kwijt op ándere bedrijfsobjecten; die worden gestolen en verdwijnen voorgoed.

Het is een wijdverbreid probleem, weet TrackJack-CEO Sander de Potter, die er met veel ondernemers over sprak. Met name op vrij toegankelijke bedrijven- en industrieterreinen worden met regelmaat aanhangers, containers en andere kostbare bedrijfsobjecten buitgemaakt. Daar moet een einde aan komen door de nieuwe oplossing van TrackJack, dat eerder al werd genomineerd voor de prestigieuze Erasmus Innovatie Award van INSCOPE (Erasmus Research Institute of Management).

De TrackJack Endurance GPS tracker, zoals het product voluit heet, is een mobiele oplossing voorzien van een batterij die zónder opladen vijf jaar meegaat. De tracker is wereldwijd te traceren en bovendien stof- en waterdicht.

De oplossing van TrackJack zendt slechts, afhankelijk van de wens van de eigenaar, één tot twaalf keer per dag een kort signaal uit, waarna hij in de slaapstand gaat. De locaties van de objecten zijn te raadplegen via een app en een online portal. Daarnaast is de TrackJack Endurance voorzien van een geïntegreerde beveiligde simkaart, voor optimale beveiliging van de data. Na aankoop is de tracker per direct in gebruik te nemen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.