Ads Top

'Industrial Internet of Things onmisbaar voor industriesector'

Uit onderzoek blijkt dat veruit het grootste deel van de Nederlandse bedrijven gebruikmaakt van Industrial Internet of Things (IIoT). Maar liefst 77 procent van de techbeslissers geeft aan dat hun bedrijf machines en apparaten met elkaar verbindt via én met het internet.

Van de bedrijven die geen IIoT-systemen gebruiken, geeft bijna de helft (49 procent) aan dat de aankoop van een IIoT-systeem voorlopig ook niet in de plannen voorkomt. Slechts 28 procent is geïnteresseerd in de implementatie van IIoT in de komende twaalf maanden. Het overige deel van de bedrijven heeft hierover nog geen beslissing genomen.

Waarom bedrijven nog geen gebruikmaken van IIoT-oplossingen? Veertig procent geeft aan dat er binnen het bedrijf weinig prioriteit wordt gegeven aan de verbinding tussen apparaten via en met het internet. Minder vaak genoemde redenen zijn financiële redenen, het gebrek aan kennis voor implementatie en onderhoud en zorgen over de IT-beveiliging en gegevensbescherming.

Ondanks de overwegend positieve houding van bedrijven zijn er ook negatieve effecten te merken aan de IIoT-implementatie. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt de aanschafkosten hoog en 54 procent geeft aan dat met een IIoT-systeem de bedrijfsprocessen complexer worden. Verder wordt de inspanning die het kost om alle apparaten met elkaar te verbinden, gezien als een negatief gevolg van IIoT.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.