Ads Top

Overheidsapp helpt mensen zonder NFC-lezer

Sinds woensdag is de CheckID app van DigiD beschikbaar in de App Store en Google Play. Met deze app kan je iemand anders helpen met de benodigde ID-check voor de DigiD app.

Een deel van de DigiD-gebruikers kan op dit moment geen identiteitsbewijs scannen (ID-check) met de DigiD app, omdat hun smartphone niet beschikt over een NFC-lezer.
Deze eenmalige ID-check is vaak nodig om met de DigiD app te kunnen inloggen bij organisaties die privacygevoelige informatie beheren. Met de CheckID app kan iemand anders je hiermee helpen.

De CheckID app werkt als volgt: degene die een smartphone heeft met NFC-lezer downloadt de CheckID app. Met de app op deze telefoon wordt het identiteitsbewijs (ID-check) gescand van de persoon die geholpen wil worden. Vervolgens wordt via een beveiligde verbinding de ID-check toegevoegd aan de DigiD app van deze persoon. De telefoon van de helper wordt alleen als kaartlezer gebruikt. Deze persoon hoeft dus niet in te loggen met de eigen DigiD en er worden ook geen gegevens opgeslagen via de app.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.