Ads Top

Studenten ontwikkelen multi-inzetbare sensor

Studenten van Hogeschool Utrecht hebben een sensor ontwikkeld die allerlei factoren tegelijk meet: temperatuur, licht, beweging, luchtvochtigheid en luchtdruk. Ze ontwikkelden ook een app die inzicht geeft in de resultaten.

De sensor kan gekoppeld worden aan het internet en kan apparaten geschikt helpen maken voor the internet of things. ‘The internet of things’ verwijst naar de situatie dat door mensen bediende computers, laptops, tablets en smartphones in de minderheid zullen zijn op het internet.

De studenten spraken met fysiotherapeuten, onderzoekers, natuurbeheerders en woningontwikkelaars over hun wensen. Woningontwikkelaars gebruiken sensoren om de woning ‘smart’ te maken. Zo kunnen installaties op het juiste moment in actie komen. Fysiotherapeuten zijn geïnteresseerd in de beweging van mensen. Maar ook in het meten van de woonsituatie: je kunt bijvoorbeeld meten of het binnenklimaat van een kamer goed is of juist de klachten van iemand met bijvoorbeeld COPD verergert. Natuurbeheerders zijn geïnteresseerd in het meten van bezoekersstromen in natuurgebieden. Zo kunnen ze kijken wanneer ze deze stromen anders moeten gaan leiden, om stukken natuurgebied (tijdelijk) te ontzien.

De sensor wordt de komende tijd doorontwikkeld en gebruikt in het Denver House van de HU, waar bedrijven duurzame technologische woonoplossingen door studenten laten testen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.