Ads Top

De supersensoren van Somni Solutions

 

Ze hangen overal . Onder andere in Taiwan in de Taipei 101, tot 2017 de hoogste wolkenkrabber ter wereld, in een experimentele kernfusiereactor in Zuid-Frankrijk en in de nieuwe Morandi-brug bij Genua.

De hoogwaardige glasvezelsensoren van het Delftse Somni Solutions veroveren de wereld. Van Japan tot Amerika en van Europa tot Australië. Dat verklaart ook de naam van het bedrijf, een samentrekking van de S (sensor) en omni, het Latijnse woord voor overal.

Remco Nieuwland, CEO bij Somni Solutions, is er trots op dat juist hun glasvezelsensoren in de vorig jaar geopende nieuwe brug in Genua hangen. De in totaal 76 sensoren (vier in elke pilaar) monitoren de scheefstand van de pilaren en geven het broodnodige inzicht in de staat van de nieuwe brug.

Glasvezelsensoren werken niet op elektriciteit, zoals gewone sensoren. Ze werken uitsluitend op basis van licht, ook wel fotonica genoemd. Ze hebben weinig onderhoud nodig en zijn zeer betrouwbaar. Glasvezel is zelfs volledig ongevoelig voor elektromagnetische straling. En de kwaliteit van de data over lange afstanden is uitstekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.