Ads Top

Europa’s grootste QR-code

Een groep van 25 leerlingen van de opleiding 'Groen, Grond, Infra' is van start gegaan met de graafwerkzaamheden van Europa’s grootste QR-code. Op 28 juni zal de QR-code op spectaculaire wijze de start van de campagne ‘Mooi Vak Man!’ symboliseren. De campagne is een initiatief van brancheorganisatie Cumela Nederland en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en Vakvereniging HZC. Met behulp van 23 graafmachines werken de leerlingen aan de QR-code met een oppervlakte van bijna 4.000 m2. Het graafwerk staat symbool voor de kennis en het vakmanschap van de loonwerksector.
De loonwerksector omvat ruim 3.000 bedrijven die werkzaam zijn in de agrarische sector en de grond-, weg-, of waterbouw. De mannen en vrouwen die in deze sector werken, zijn echte vakmensen die trots zijn op hun vak en hun vak zo lang mogelijk met plezier willen blijven uitoefenen. Met de campagne ‘Mooi Vak Man!’ willen de deelnemend partijen laten zien dat het een prachtige sector is om in te werken. Maar ook dat werknemers zelf ook verantwoordelijk zijn voor een gezonde en plezierige werkomgeving, net als hun werkgevers.
Om de campagne kracht bij te zetten, wordt de website mooivakman.nl gelanceerd, die bij de start van de campagne live zal gaan. Op de site zijn tips, verhalen en volop vakinformatie te vinden over werken in de loonwerksector. De website moet een bijdrage leveren aan de communicatie tussen werknemer en werkgever, maar zal ook handvatten bieden voor het behoud van het plezier in en de trots op het vak.
Op 28 juni zal de QR-code op spectaculaire en feestelijke wijze worden onthuld op het terrein van IPC Groene Ruimte in Arnhem.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.