Ads Top

Exterion Media heeft grootste Beacon netwerk van Nederland

Exterion Media rolt in samenwerking met technology- partner inBeacon het grootste Nederlandse Beacon-pilotnetwerk uit. Op 250 locaties in Alkmaar en Purmerend zijn alle buitenreclame-objecten voorzien van Beacons. Met TMG Landelijke Media wordt een eerste pilot ontwikkeld. Met deze pilot willen de partijen de vele mogelijkheden die Beacons hebben testen en de opgedane kennis gaan delen met de markt. 

Deze maand gaat de pilot starten. Exterion Media is hiermee de eerste buitenreclame-exploitant die deze nieuwe technologie op grote schaal zal uitrollen en testen. De partijen leveren allemaal hun bijdrage. Er is gekozen voor Alkmaar en Purmerend omdat deze twee steden qua omvang  verschillen en omdat Exterion Media in deze steden een nagenoeg 100% dekking heeft.

Beacons zijn Bluetooth 4.0 zenders die gesignaleerd kunnen worden door iOS en Android apps. Beacons zenden alleen uit en kunnen niet ontvangen of registeren en staan niet in contact met internet. Alle interactie vindt plaats via de app op de telefoon van de gebruiker. De leverancier van de app heeft allerlei mogelijkheden om acties te initiëren die zijn toegespitst op plaats, tijd en het profiel van de app gebruiker. Het is een opt-in voor de gebruiker om hier open voor te staan. Bluetooth 4.0 Low Energy is beschikbaar op alle moderne smartphones (iOS vanaf iPhone 4s en Android vanaf zomer 2013). 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.