Ads Top

Noordhoff Health maakt leren met NFC chips en QR code mogelijk

In samenwerking met het Landsteiner Instituut introduceert Noordhoff Health software, waarmee medische apparatuur aan de PulseWeb leeromgeving van ziekenhuizen en zorgorganisaties gekoppeld kan worden via NFC chips en QR codes.

Door apparatuur te voorzien van een NFC chip of QR code, kunnen medewerkers direct naar de juiste e-learning cursussen, manuals en toetsen worden geleid. De medewerker scant de code of chip met een mobiele telefoon of tablet. De code opent vervolgens een e-learning cursus, een handleiding, een toets of een registratiepagina in de leeromgeving. Medewerkers hoeven hierdoor niet meer uit hun werkproces te worden gehaald om te kunnen leren. De werkdruk wordt hiermee verlaagd en het geleerde beklijft veel beter, omdat de lesstof direct in de praktijksituatie wordt aangeboden.

Jaco van der Worp, opleidingsadviseur bij het Landsteiner instituut en medebedenker van deze toepassing: "Onze medewerkers zijn verplicht om aantoonbaar bekwaam te zijn op alle medische apparatuur die ze gebruiken. Vaak komt er een leverancier langs en traint de dan aanwezige medewerkers. Dat geeft veel onnodig tijdverlies en garandeert geen goed geschoolde mensen. Nu kunnen onze mensen direct, in de praktijk en als de behoefte er is, hun kennis van deze apparatuur op peil brengen en houden door het scannen van de QR code op het apparaat. We geven hiermee vorm aan leren op de werkplek, verhogen de kwaliteit van onze zorg en verlagen de werkdruk."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.