Ads Top

Vodafone Nederland voert eerste succesvolle test uit met NB-IoT technologie

Deze week heeft Vodafone Nederland een eerste succesvolle test uitgevoerd met behulp van NarrowBand-Internet of Things (NB-IoT) technologie. In samenwerking met leverancier Ericsson is vanuit het Vodafone testcentrum in Heerlen een eerste bericht verstuurd. In mei zal Vodafone Nederland starten met de uitrol van de NB-IoT technologie en aan het einde van de zomer zal het netwerk landelijk dekkend zijn.

In het Vodafone testcentrum is vanaf een NB-IoT apparaat een bericht verstuurd naar een radiosite van Ericsson, en vervolgens via het netwerk afgeleverd bij de ontvanger. De radiosite was voorzien van NB-IoT software voor de 800 MHz band.

In mei zal Vodafone starten met de introductie van NB-IoT in 5 steden verspreid door het land. Hiermee krijgen toekomstige klanten de mogelijkheid om de technologie al in een vroeg stadium te ervaren en stappen te maken met hun IoT-toepassingen. Vodafone heeft hiervoor ook al de benodigde hardware in huis gehaald, zodat potentiele klanten meteen aan de slag kunnen.

Vodafone is altijd groot voorstander geweest van standaardisatie van netwerktechnologieën. Zo ook met het NB-IoT netwerk, dat in juni 2016 als internationale standaard (3GPP) is gedefinieerd binnen het low power wide area (LPWA) speelveld. Het voordeel van deze internationale standaard is dat de techniek bij de grens niet ophoudt. Inmiddels werken vele providers, netwerkbedrijven en chipfabrikanten mee aan de introductie van deze technologie.

Naast een laag energieverbruik, is een ander voordeel dat NB-IoT op Vodafone’s eigen frequentiespectrum werkt, zodat er geen sprake is van interferentie met andere signalen. Bovendien gebruiken NB-IoT-toepassingen maar kleine beetjes data en heeft deze techniek daardoor geen gevolgen voor de capaciteit die mobiele klanten van het 4G-netwerk vragen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.