Ads Top

Wibu-Systems toont op Hannover Industrie Messe dongel voor industriële IoT toepassingen

Tijdens de Hannover Industrie Messe (24 t/m 28 april) toont Wibu Systems op stand D05 in Hal 8 een USB dongel voor het CodeMeter platform voor software beveiliging en licentieregistratie binnen de industriële omgeving. De flash memory stick omvat verschillende geïntegreerde schakelingen in één ultra kleine behuizing. In Hal 8 staat het thema beveiliging binnen een Industrie 4.0 omgeving centraal in onder meer demo opstellingen van het Industrial Internet Consortium (IIC) en het Duitse SmartFactoryKL samenwerkingsverband.

De dongel paart een geringe afmeting aan een fraai vormgegeven metalen behuizing met daarin een krachtige 8 GB flash memory module, gemaakt volgens de 2 Bit Multi-Layer Cell Technologie (MLC).

De sticks bieden onderdak aan versleutelde data met betrekking tot de instelling van digitale machines, aan encrypted software waarmee productieprocessen worden opgestart of bijgestuurd; aan de digitale sleutels (token) voor het verkrijgen van toegang tot bepaalde data of softwarecode en aan data, behorende bij de licentie administratie van software. Zo kunnen bijvoorbeeld onderhoudsspecialisten alleen voor een beperkte tijd tot een bepaald deel van de broncode in een besturingssysteem van een PLC of microcontroller krijgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.