Ads Top

Verscherpte paspoortcontrole dankzij I.R.I.S

De beursgenoteerde onderneming I.R.I.S heeft een project afgerond in opdracht van de Belgische Federale Politie voor het moderniseren van de scanners van de grenscontroleposten. I.R.I.S. verzorgt al sinds geruime tijd projecten voor de Belgische Federale Politie. In 2005 werd er door het bedrijf nog een systeem geïnstalleerd voor automatische lezing van de paspoorten aan de Schengen-controleposten.

Intussen zijn er nieuwe technologiën verschenen en zijn er verdere maatregelen getroffen door de ICAO (International Civil Aviation Organization) om nog strengere controles uit te voeren en een normalisatie door te voeren op internationaal vlak. Het project werd daarom mede mogelijk gemaakt door de steun van de Europese Commissie, die via het EU-Fonds Buitengrenzen een belangrijke financiële bijdrage leverde.

Nieuwe paspoorten zijn sindsdien uitgerust met een electronische microchip - beter gekend onder de naam RFID (Radio Frequency IDentification) - in de omslag van het paspoort. Deze chip slaat onder meer gegevens als de naam, geboortedatum, geboorteplaats en een numerieke foto op.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.