Ads Top

Nederland loopt voorop met contactloos betalen

Nederland is koploper in Europa met de groei in contactloze betalingen. Dat blijkt uit cijfers van MasterCard, het betaal- en technologiebedrijf dat onder andere pinnen mogelijk maakt. Volgens MasterCard stijgt het gebruik van contactloos betalen het snelst in Nederland: in de maand December vonden er meer dan 1.5 miljoen contactloze transacties plaats in Nederland.

Nederland heeft in 2014 kennis gemaakt met contactloos betalen.  Het contactloos betalen logo vind je op steeds meer Maestro pinpassen die worden uitgegeven door Nederlandse banken. Inmiddels kunnen ruim 10 miljoen Nederlanders met hun pinpas op deze manier betalen. Zij kunnen op steeds meer locaties terecht; bij meer dan 55.000 winkels en bedrijven kan al contactloos betaald worden - van winkels op NS-stations, tot H&M, Blokker, de Efteling, Spar, of bij de restaurants van Ikea.

De verwachting is dat bijna 80 procent van alle betaalterminals in Nederland het komende jaar contactloos betalen kunnen accepteren. Contactloos betalen maakt wereldwijd een aanzienlijke groei door. Consumenten die een contactloze smartphone of betaalpas hebben, kunnen bij meer dan 2.8 miljoen winkellocaties wereldwijd afrekenen. Dat is een groei van 79% procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.