Ads Top

Miele en Microsoft maken samen slimmere huishoudelijke apparaten

Miele toonde op de Hannover Messe een proof-of-concept ontwikkeld op basis van Microsoft Azure Internet of Things-diensten (IoT). Dit nieuwe concept maakt huishoudelijke apparaten slimmer.

De nieuwe technologie kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Miele en Microsoft, waarin zij op zoek gingen naar nieuwe mogelijkheden om met internettoepassingen de klantervaring te verbeteren. Op basis van deze samenwerking ontwikkelde Miele dit concept waarmee gebruikers door de website van Miele scrollen en een recept selecteren. Wanneer zij een recept kiezen, worden de noodzakelijke bereidingsstappen via Azure op hun telefoon of tablet geladen. De oven wordt dan ook automatisch op die specifieke maaltijd voorgeprogrammeerd om het beste resultaat te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste instellingen als temperatuur, bereidingstijd en vochtigheid, en andere factoren.

Het gebruik van Azure IoT heeft nog meer voordelen, omdat het wereldwijd beschikbaar kan worden gemaakt voor klanten van Miele. Op dit moment gaat het nog om een proof-of-concept, maar andere toepassingen zijn wel al denkbaar op het Microsoft-platform, zoals een statusrapport, diagnostiek op afstand en voorspellingen over onderhoud.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.