Ads Top

KPN Ventures verwerft belang in Internet-of-Things platform leverancier

KPN Ventures doet mee in een financieringsronde van Actility SA, een Frans bedrijf dat netwerk-, cloud- en platform-oplossingen aanbiedt voor de Internet of Things markt. Met het nemen van een minderheidsbelang in Actility onderstreept KPN het belang van innovatie en het vroeg investeren in nieuwe producten en diensten voor onze klanten.

Actility en KPN waren beide betrokken bij de oprichting van de LoRa alliantie in maart van dit jaar. De alliantie is een gezamenlijk initiatief van bekende marktspelers om tot een wereldwijde standaard te komen voor LoRa: een nieuwe technologie om apparaten die weinig stroom gebruiken aan het internet te koppelen. Dat maakt LoRa geschikt voor Internet of Things, M2M, Smart Cities en industriële toepassingen. Zoals eerder gecommuniceerd, is KPN van plan dit jaar nog LoRa in Nederland te introduceren.

Deze investering valt binnen het mandaat van KPN Ventures, een fonds met het doel om outside-in innovatie te bevorderen en de betrokkenheid van KPN bij start-ups te vergroten. Onder de andere partijen die deelnemen aan deze financieringsronde van Actility, ter waarde van USD 25 miljoen, zijn Ginko Ventures (een Europees investeringsfonds van Foxconn), en de Europese telecomproviders Orange en Swisscom.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.