Ads Top

Open source Internet of Things netwerk in Groningen

Groningen is hard op weg om de tweede Nederlandse stad te worden met een dekkend Internet of Things netwerk. Daarmee wordt Groningen de ideale speeltuin voor slimme toepassingen die vertellen hoe effectief het Groninger fietsnet is, stoeptegels die vertellen hoeveel mensen er per dag overheen lopen en jassen en sleutels die precies vertellen waar ze zijn.

The Things Netwerk is een crowdsourced datanetwerk dat ontwikkeld is op basis van LoRaWAN technologie. Deze techniek heeft kenmerken als een laag batterijgebruik, groot bereik en lage bandbreedte. Initiatiefnemers van de startup The Things Network, Wienke Giezeman en Johan Stokking, slaagden erin om in zes weken tijd van Amsterdam de eerste Nederlandse stad te maken met een dekkend Internet of Things netwerk. Inmiddels is de Amsterdamse startup een campagne gestart op Kickstarter, waardoor iedereen nu mee kan bouwen aan een wereldwijde open crowdsourced Internet of Things datanetwerk.  

The Internet of Things Network ondersteunt beschikbare LoRaWAN netwerkapparatuur, zoals drie verschillende gateways. Voor het kickstarter project heeft de Amsterdamse startup eigen netwerkapparatuur ontwikkeld die goedkoper is dan de commerciële LoRa-producten. De apparaten communiceren continu met elkaar en de kosten om dit te doen zijn heel laag. De chips die gebruikt worden zijn goedkoper dan normale GSM chips. Hierdoor kunnen er in de toekomst veel slimme toepassingen worden gerealiseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.